Відкриття меморіальної дошки на честь загиблого в АТО Віктора Гурняка

11.11.2015   Administrator   Категорія: Шкільні свята, вечори, зустрічі

13 жовтня 2015 року пам'ятну дошку Вікторові Гурняку відкрили на фасаді Тернопільської загальноосвітньої школи № 27. Також у школі є куток пам'яті зі світлинами Віктора та інформацію про нього

Ві́ктор Петро́вич Гу́рняк навчався у 27-й загальноосвітній школі в Тернополі, згодом у Технічному коледжі Тернопільського національного технічного університету.Разом з дружиною Іриною проживав у Львові, виховував доньку Юстину.

Як волонтер протягом останніх місяців Віктор збирав кошти і закуповував необхідні речі, допомагав із транспортуванням і самостійно доправляв вантажі, забезпечуючи необхідним спорядженням бійців «Айдару» та інших батальйонів у зоні АТО. У липні Віктор став співзасновником воєнно-патріотичної організації «Український легіон». У вересні пішов служити добровольцем у батальйон «Айдар»

Загинув о 10:10 ранку 19 жовтня 2014 від мінометного снаряду, коли під обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Слов'яносербського району Луганської області.

21 жовтня з Віктором Гурняком прощався Тернопіль: спочатку сотні тернополян зустріли траурний кортеж при в'їзді в місто, далі прощання в будинку, де мешкав багато років, увечері — поминальна літургія в Архікатедральному соборі УГКЦ.

22 жовтня у львівському храмі святих апостолів Петра і Павла відбулася заупокійна літургія. Похований наЛичаківському кладовищі у Львові біля пам'ятника Пласту на Меморіалі Української Галицької армії. Кілька тисяч людей зібралось, аби провести його в останню путь. Генеральний секретар Головної Пластової Булави Назар Зелінка посмертно нагородив героя найвищою пластовою відзнакою — Залізним пластовим хрестом — «За заслуги у національній визвольній боротьбі з утвердження Української держави».

    Віктор Гурняк 27 Зош Меморіальна Дошка Відкриття Меморіальної Дошки Ато

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід