Рекомендації щодо безпеки та захисту конфіденційності для підлітків

23.09.2024   Administrator   Категорія: Державна служба якості освіти

Підлітки беруть в руки телефони близько 50 разів на день, найчастіше - у шкільні години. Опитування липня 2024 року показало, що діти 10-12 років найчастіше щодня користуються такими соцмережами: TikTok та YouTube - по 65% опитаних, Instagram - 19%. Підлітки 13-15 років користуються переважно TikTok - 78%, YouTube - 63%, Instagram - 48%.
Загалом діти щодня використовують смартфони, ноутбуки, планшети. Вони спілкуються з друзями, діляться враженнями, шукають інформацію. 
Запрошуємо до перегляду запису вебінару “Діти і TikTok: Що дорослі мають знати про популярну мережу” 
Оскільки TikTok на разі є найпопулярнішою соціальною мережею серед підлітків в Україні, громадська організація #stop_sexтинг у партнерстві з TikTok запрошує вас до перегляду вебінару “Діти і TikTok: Що дорослі мають знати про популярну мережу”.
Тренер-методолог ГО #stop_sexтинг Василь Філоненко розказав про таке:
  • що варто знати батькам та освітянам про TikTok, 
  • які є переваги та недоліки соцмережі, 
  • як налаштувати безпеку для дітей в додатку?
  • куди звертатися по допомогу, якщо дитина потрапила у неприємну ситуацію в інтернеті.
Запис вебінару доступний за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=sg_wj5hygNA 
 
Рекомендації щодо безпеки та захисту конфіденційності для підлітків у TikTok
1.Вікові обмеження: що варто знати
Дітям віком до 13 років заборонено реєструватися в TikTok, і такі облікові записи видаляються з платформи. Батьки повинні створити обліковий запис разом з підлітками та переконатися, що вказана правильна дата народження, оскільки це автоматично мінімізує ймовірність неналежного використання.
2. Налаштуйте приватний обліковий запис
Коли у підлітка налаштований приватний обліковий запис, він може схвалювати або відхиляти запити на підписку. У такому випадку лише підписники бачитимуть відео дитини.
3. Установіть сімейний контроль
Як налаштувати? Перейти на вкладку «Профіль» у застосунку, у меню обрати «Сімейний зв’язок», обрати -  «Батьки». На екрані зʼявиться QR-код та інструкція про виконання дій на смартфоні дитини.
4. Як обмежити контент?
Щоб обмежити доступ підлітка до певного контенту, також потрібно включити налаштування: зайти в профіль дитини з його гаджета, натиснути три лінії у верхньому правому куті, у вкладці «Налаштування контенту» вибрати «Режим обмеження».
5. Як обмежити час?
TikTok попередньо встановив щоденний час використання екрана для всіх користувачів віком до 18 років – 60 хвилин, але додатково в додатку можна встановити окремий ліміт часу: від 40 хвилин до 2 годин. Коли ліміт вичерпано, з'явиться  повідомлення про завершення сеансу. Його можна скасувати лише за допомогою пароля.
Запрошуємо вас дивитися відеогайд про те, як швидко та просто можна налаштувати безпечне використання TikTok для дитини:
 
Куди звертатися за допомогою:
  • Консультаційна лінія 1545 (далі обрати “3”) для дітей та дорослих – дзвінки безплатні та анонімні, лінія працює цілодобово.
  • Діти та батьки можуть поговорити з психологом #stop_sexтинг: https://stop-sexting.in.ua/adult/psykholoh/ та в Телеграм
 
 
 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід