Участь в онлайн-курсі Польсько-українська СВАТКА для вчителів-полоністів

01.02.2022   Administrator   Категорія: Міжнародна співпраця

Вчителька польської мови ТЗОШ І-ІІІ ступенів №27 імені Віктора Гурняка Марія Бобрик взяла участь в онлайн-курсі Польсько-українська СВАТКА для вчителів-полоністів з України та Польщі, які працюють з молоддю у віці 11-16 років. Курс організовано Фондом «Освіта для демократії» (Варшава, Польща ) та Лабораторією громадянської освіти «Пошук» Товариства Лева (Львів, Україна) в рамках Програми RITA –  «Зміни в регіоні», що фінансується Польсько-Американським Фондом Свободи та реалізується Фондом «Освіта для демократії».
Навчання тривало з 4 жовтня по 20 грудня 2021 р. та охоплювало такі теми: 
            Польська та українська система освіти: подібне та відмінне.
Планування та підготовка проєкту міжнародної співпраці шкіл.
Практичні аспекти організації молодіжної співпраці.
Джерела фінансування польсько-українських проектів.

Учасники курсу мали можливість встановити безпосередній контакт з учителями з Польщі. Ситуація з пандемією вносить певні корективи, але й у такій ситуації є можливою міжнародна шкільна співпраця. На курсі вчителі  розглянули реальні приклади співпраці шкіл з Польщі та України, як в офлайн, так і онлайн-форматі.
Завдяки Сватці ТЗОШ І-ІІІ ступенів №27 імені Віктора Гурняка знайшла дві школи-побратими: Podstawowa ogólnokształcąca szkoła imienia Jana Pawła II w Sobkowie (Polska) та Хотинський опорний заклад загальної середньої освіти Хотинської міської ради Чернівецької області. Сподіваємося, що наша трьохстороння співпраця принесе хороші результати та сприятиме розвитку компетентностей учнів і вдосконаленню знання польської мови.

Щира вдячність модераторам курсу Оксані Чабан та Людмилі Роман за наставництво та професіоналізм.

  

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід