День конституції Польщі

07.06.2022   Administrator   Категорія: Міжнародна співпраця

17 травня 2022 року учні ТЗОШ #27 ім. Віктора Гурняка долучилися до урочистостей з нагоди Дня Конституції Польщі, що відбулися 17 травня в україно-польському освітньо-культурному хабі ТНПУ ім.В.Гнатюка 

Зустріч організовано головою Тернопільського культурно-освітнього товариства Maryna Wojnowa за підтримки кафедри загального мовознавства і слов'янських мов.

Участь у зустрічі взяли декан факультету філології та журналістики ТНПУ проф.Тетяна Вільчинська, заступниця декана Оксана Вербовецька, завідувач кафедри загального мовознавства і слов'янських мов Галина Бачинська, голова Тернопільського відділення Спілки вчителів-полоністів України Ірина Нестайко, гарант програми "Польська мова і література" Ніна Свистун, викладач польської мови від організації NAWA Piotr Pyzel, директор ТЗОШ #27 Людмила Ільчук .

Зустріч розпочалася з лекції на тему ухвалення польської конституції, прав і свобод людини в контексті історії Польщі та України від юриста Олени Галагєри, під час якої учасники обговорювали сучасні події в Україні та ганебне порушення прав людини з боку росії.

Далі члени полонійного товариства, студенти полоністики ТНПУ та учні ТЗОШ #27 виступили із тематичною мистецькою програмою.

Учень 9-Б класу Дмитро Ратушняк декламував поезію "Granica" Czesława Miłosza, який супроводжувався зворушливим відеороликом однокласниці Daryna Figyrska .

Учениці 8-А класу Тетяна Савків , Єлизавета Сільченко, Софійка Яворська у складі аматорського вокально-інструментального ансамблю "Fajne Dziewczyny" виконали польські патріотичні пісні "Rota", "Jak szło wojsko raz ulicą", а також пісні на підтримку України "Podaj rękę Ukrainie" польського гурту Taraka та "Обійми мене" / "Obejmij mnie" гурту Океану Ельзи у польсько-українській версії.

Остання пісня супроводжувалася декламацією поезії Ліни Костенко польською мовою "Kalejdoskop straszliwy"/ "Страшний калейдоскоп" у виконанні учениці 9-Г класу Natalia Tymchii та учениці 9-Б класу Оксани Чайковської.

Завершилася зустріч врученням ансамблю "Fajne Dziewczyny" диплому із супервідзнакою у Міжнародному інтернет-фестивалі розважальної пісні "Your Song", на який дівчата надіслали композицію у переддень війни.

Участь у зустрічі також взяли учениці 9-А класу Яна Богач і Дарена Суднєва та учениці 9-В класу Софія Василевич, Соломія Окунь. Аліні Клек (9-В) дякуємо за чудову ілюстрацію.

Сердечно дякуємо Марині Войновій за запрошення, плідну співпрацю та дружбу!

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід