Конвенція про права дитини

17.11.2022   Administrator   Категорія: Новини

Тридцять три  роки тому світові лідери взяли на себе історичне зобов’язання щодо дітей у світі, прийнявши Конвенцію про права дитини – міжнародну угоду про дитинство. У п’ятдесяти чотирьох  статтях Конвенції викладені  права людини, якими володіє кожна дитина у віці до 18 років і які необхідно поважати й захищати. «Дитина має знати, що вона – диво, такої іншої дитини, як ця, не було від самого початку світу, і не буде до кінця світу», - так говорив іспанський композитор і громадський діяч Пабло Касалс.

Життя кожної дитини – найцінніший скарб світу, дорослі ж повинні убезпечити та зберегти цю коштовність.   Дитя ще при народженні  отримує право на захист, любов та піклування, право на освіту, право висловлювати свої думки та вести повноцінне й достойне життя в суспільстві.

Учні нашої школи  твердо впевнені в цьому. Сьогодні 8-В клас запропонував  іншим школярам  відвідати відкритий захід про права дитини, стверджуючи, що навіть в умовах війни діти повинні залишатись дітьми і мати привід для усмішки. У кожної дитини має залишатись право на щасливе дитинство – без тривог, під мирним небом…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід